E-sigaretter – Er du nysgjerrig?

E-sigaretter – Er du nysgjerrig?

21. november 2021
Posted in: Guider Info

Sett en venn bruke e-sigaretter? Eller gått forbi dampebutikken i flere år og lurt på hva det egentlig dreier seg om? Hvis du går over til damping fra røyking av tobakk, kan antallet alternativer av elektroniske sigaretter føles skremmende. Det er mange forskjellige smaker, fra fruktige smaker som kirsebær til mer kjente tobakksmaker. Heldigvis er dampebutikker i Norge veldig opptatte av kunnskap og kundeservice slikt at du får god hjelp og svar på de spørsmålene som du bærer på med skepsis. Er det så enkelt som man skal ha det til? Ja, det er det!

1. Kjøp av e-sigaretter
Bestem deg for hvilken elektronisk sigarett du vil kjøpe. Det finnes en rekke e-sigaretter – eller dampstiler, alt fra minimodeller som ser ut som tradisjonelle sigaretter til større modeller som brukes av mer erfarne røykere som trenger større batteri. Pod(mini)- eller Cig-A-Like-modeller ser ut som tobakksigaretter og er veldig populære. De er små og lette. Hvis du nettopp har startet dampvanen din, er disse modellene et godt valg, men batteriet vil også følge med størrelsen og disse er små i størrelsen og dermed har de ikke mye plass til batteri. Etter snart 6 år i bransjen har vi god erfaring med damputstyr. Vi anbefaler et batteri med minst 2000mAh for deg som ønsker å slutte på enklest måte. Eksempel: Target mini 2 kit.

Spør gjerne butikken hva de anbefaler for førstegangsbrukere og en som varer ca. en hel dag. Mellomstore modeller er på størrelse med en sigarettpakke og varer lenger enn minimodellene. De kan produserer mer damp enn minimodellene, men her kan du også be om en som du kan justere på mengde damp. Avanserte personlige fordampere (dvs. MODer) er designet med tanke på avanserte e-sigaretter siden de produserer mye mer damp enn både mellomstore og minimodeller. Alle disse variantene er designet for å levere et visst type trekk. Hvis du har røyket tidligere, faller du naturlig innen munn til lunge(MTL). Du er vandt med å trekke inn til munn før du trekker ned til lungene. Dette blir ansett som en mer kontrollert og rolig damping. Dersom du for eksempel har sluttet med snus, så kan det hende at du vil trives bedre med direkte lunge(DL) som leverer mer damp, lettere trekk og yter bedre smaksopplevelse. 

 

2. Velg en e-sigarett startpakke
Kits inneholder alt av materialer, fordamperhoder(coil) og bruksanvisning. Utstyr kan variere fra innebygde batterier til batterier som du må kjøpe ved siden av. Sistnevnte er en fordel når batteriet svekkes etter en tid og du bare kan skifte ut batteriene i stedet for å kjøpe ny og kaste. Kits er tilgjengelige for både komplette nybegynnere og mer erfarne røykere. Bestem deg om du vil ha et sett med ferdig pods eller utskiftbare coiler. For miljøets skyld, er utskiftbare coiler et bedre alternativ for å minske plast forsøpling.

 

3. Spør forhandleren om garanti
Spør butikken om den e-sigaretten har en garanti. Noen e-sigaretter og startpakker kommer med en garanti, noe som kan være nyttig hvis utstyret ikke fungerer. Det er også veldig viktig å handle hos en anerkjent forhandler, slik at du kan få nøyaktig produkt- og garantiinformasjon som handler etter loven. I tillegg vil du være sikker på at du har kjøpt et reelt