Hvordan velge riktig vape/damper?

Hvordan velge riktig vape/damper?

8. september 2021
Posted in: Guider Info

Hvordan velge riktig vape/damper?
Er du eller noen du kjenner i tenkeboksen med tanke på innkjøp av en vape/damper? Her vil vi gi en kort innføring i hva man burde tenke på for å velge riktig vape/damper.

Det finnes ett utrolig stort utvalg av vape/dampere på markedet. Så hvordan skal man finne ut av hva man trenger når man starter med dette? Jo, da bør dere lese litt videre. Her vil vi gi dere en kort og grei forklaring på de forskjellige typene og deres virkemåte. På denne måten får dere ett innblikk i hva som kan passe for nettopp deg og ditt bruk/behov.

Hvilken type trekk ønsker du på din vape/damper? 
Det finnes to forskjellige type trekk på en vape/damper. Det ene er MTL(munn til lunge) og DL (direkte lunge).

MTL(munn til lunge): er det trekket som er mest likt en vanlig røyk. Her trekker man dampen først inn i munnen før man trekker det ned i lungene. Denne typen produserer liten dampesky. På en MTL tank så damper man på lav watt styrke, fra cirka 7-25 watt. Det er denne tanken man velger om man vil ha trekket så likt som en sigarett son mulig.

DL(Direkte lunge): er litt som å trekke igjennom ett sugerør. Denne typen produserer større dampe skyer. På en DL tank så damper man på høyere watt styrke. Noe som betyr alt over cirka 30 watt. Så om man ønsker ett lett trekk med mye dampe skyer så velger man en tank med DL trekk.

Så om du allerede nå vet hvilken type trekk du ønsker så er du på god vei.

Hvilken type MOD burde man velge?
Når det kommer til hvilken MOD (batteri) du ønsker, så er det her mye å velge mellom: enten stor eller en liten, en med innebygget batteri eller en med eksterne batterier. Det å skulle velge dette kan virke forvirrende, men her kommer vi med noen punkter som du kan se om du passer innunder:

Har du lademulighet i løpet av dagen?
Ønsker du flere batterier ferdig ladet som du bare kan plassere rett inn i MOD’en? ( Genialt om man skal på telttur eller reise ett sted uten tilgang til strøm)
Størrelsen på MOD’en: om du ønsker en liten, medium eller en stor en. Her er det også slik at jo mindre de blir så får man også mindre batteri tid. Så de vil aldri bli like tynn å liten som en vanlig røyk.
Ønsker du bare med innebygd batteri, og lademuligheten via kabel, eller ønsker du eksterne batterier så kan du velge en mod med ett, to eller tre batterier?
Innebygd batteri mod anbefaler vi til de som ønsker MTL trekk. Siden man damper på lav watt med slike.  F eks  Eleaf T80 mod. Denne dekker helt opp til 40 sigaretter for dagen på batteri tid. Men Vaporesso Target mini 2 dekker opp til 20 sigaretter for dagen.

En MOD som tar ett batteri er greit om man bruker MTL eller lav watt på en DL Tank.

En MOD med 2 eller flere batterier er perfekt om du skal dampe DL på høyere en 60+ watt.

Antall sigaretter man skal erstatte med en vape/damper bør tilpasses slik at den man velger har nok strøm til å dekke akkurat ditt behov. Samt velge det trekket du tror du trenger. Det som kan være viktig å tenke på er at det som gjerne passer for en annen ikke passer for deg.

Velger du en mod som bruker løse batterier anbefaler vi alltid og lade batteriene i en egen batterilader. Disse finner du her. 

Hvilken E-juice?
Det finnes ett utrolig stort utvalg av smaker, og alle har sine favoritter. Kanskje liker man tobakks smak, eller mint/ menthol eller kanskje noe frukt eller noe søtere? Her kan man velge akkurat hva man ønsker og etter hvilke smaker man liker. Kanskje ønsker man 2 typer? En for vanlig bruk og en søtere en for kosen? En ting vi gjerne anbefaler dere som har røykt i en del år er å begynne med en tobakks smak. Gjerne da en smak som er så lik som den røyken/sigaretten dere røyker i dag. På denne måten vil ikke overgangen bli for stor. Også kan man gjerne bytte over til noe mer friskt om man ønsker det etter hvert.

 

Spørsmål om en vape/damper?
Synes du det er vanskelig å vite hva du burde gå for og ønsker mer veiledning? Vi er tilgjengelig i alle våre 12 butikker til å svare på alle spørsmål du måtte lure på, og vi er også tilgjengelig for å svare på spørsmål på nett.