MTL, DL eller RDL - Hva betyr dette?

MTL, DL eller RDL - Hva betyr dette?

20. februar 2023
Posted in: Guider Info

Vaping har blitt en stadig mer populær måte å konsumere nikotin og andre stoffer på. Det er mange forskjellige vape teknikker som kan brukes for å oppleve forskjellige typer damp og smaker. De mest vanlige teknikkene inkluderer MTL, DL og RDL.

I denne teksten skal vi gå igjennom de ulike teknikkene og hva de innebærer. 

mtl-dtl

Denne grafikken viser forskjellen mellom MTL og DL som er de to vanligste vape-metodene.

Munn til Lunge (MTL)

MTL er en teknikk som simulerer opplevelsen av å trekke på en tradisjonell sigarett. Dampen trekkes først inn i munnen, deretter inhaleres den og blåses ut igjen. MTL-tanker er ofte mindre enn DL-tanker og coilen har mindre hull for mindre e-juice. MTL-utstyr brukes også på lavere watt enn DL-utstyr og passer best for nybegynnere som ønsker å gjenskape en tradisjonell sigarettopplevelse.

Direkte Lunge (DL)

DL er en teknikk hvor dampen trekkes direkte ned i lungene før den blåses ut igjen. Dette gir en mer kraftig og intens opplevelse enn MTL. DL-tanker har større hull og tar til seg mer e-juice og DL-utstyr kjøres på høyere watt enn MTL-utstyr.

Restriktiv Direkte Lunge (RDL)

RDL er en variasjon av DL-teknikken, med litt mer motstand enn DL, men ikke like mye som MTL. Det gir en mer restriktiv og kontrollert dampopplevelse.

Velg riktig utstyr og e-juice

For å få den beste opplevelsen, er det viktig å velge riktig utstyr og e-juice for den valgte teknikken. For MTL kan du velge en MTL-tank med en coil som passer til denne teknikken og bruk e-juice med høyere propylenglykol (PG) for en mer konsentrert og dyp opplevelse. For DL bør du velge en DL-tank med en coil som passer til denne teknikken og bruke e-juice med høyere vegetabilsk glycerin (VG) for en mer fyldig og myk opplevelse.

Vær komfortabel med teknikken

Det er også viktig å være komfortabel med teknikken du bruker. Mange begynner med MTL og går over til DL eller RDL over tid, mens andre foretrekker å bli ved MTL. Velg den teknikken som føles mest komfortabel for deg.