#Stopptober2020

#Stopptober2020

7. oktober 2020
Posted in: Guider Helse

Bli kvitt røyken i dag
Vi vet hvor vanskelig det er å slutte med røyk eller snus uten at man får dekt behovet fra et annet sted. Ved hjelp av e-sigaretter kan du få dekt behovet, og samtidig spare deg for skaden sigaretter gjør. E-sigaretter er faktisk 95% sunnere enn sigaretter.

Klarer man 28 dager uten røyk er sjansen fem ganger så stor for at man lykkes med sluttforsøket. Benytt stopptober for et ekstra dytt i riktig retning.

Tips til deg som skal slutte å røyke
• VÆR BESTEMT
Sett en dato for når du ønsker å slutte med røyk. Setter du en dato er det viktig at du faktisk starter den datoen du setter, og ikke kommer med unnskyldninger til hvorfor vente litt til. Sett datoen litt frem i tid så du får forberedt deg og er klar.

• SI IFRA TIL DE RUNDT DEG
Fortell gjerne venner og familie at du skal slutte med røyk og begynne med e-sigaretter, og datoen du har satt deg. Ved å gjøre dette har du flere enn deg selv å bevise at du klarer det til. De kan også være viktige støttespillere på din vei for å bli kvitt røyken.

• NIKOTIN ABSTINENS
Det er vanlig at du kan bli sur og grinete de første dagene om du skal slutte helt med nikotin. Det som er fint med e-sigaretter er at du fortsatt kan få nikotin i kroppen, men uten alle de andre skadelige stoffene som røyk inneholder.

• BELØNN DEG SELV
Siden e-sigaretter er ca 5 ganger så billig som sigaretter, så vil du få en bedre økonomi når du går over til damp. Sett deg delmål og unn deg selv noe godt, som du ellers ikke hadde hatt råd til, med pengene du sparer på å gå over til damp.

• SKRIV NED FORDELER
Skriv ned alle fordelene det er ved å gå fra røyk til damp. Når man får det ned på papir er det lettere å se alle fordelene det vil gi deg.

Helsegevinster:

Lykke til! Send oss gjerne en melding i chatten om du lurer på noe, eller kom innom en av våre 12 butikker rundt om i Norge.

Last ned røykesluttkalenderen her:

Røykesluttkalender

Les mer om stopptober på helsedirektoratet.no