Nordamp har gått på børs – Norse Impact AB

Nordamp har gått på børs – Norse Impact AB

19. mai 2022
Posted in: Info

Norse Impact er blitt nordens største e-sigarett selskap

Nordamp ble startet i 2016 med sin første butikk i Akersgata i Oslo. 5 år senere gikk selskapet på børs i Sverige, på Spotlight Share Market, under selskapsnavnet Norse Impact AB. Norse Impact AB er nå Nordens største selskap innenfor elektroniske sigaretter. – Aksjene handles på blant annet på Nordnet og Avanza

Nordamp, med selskapsnavnet Norse Vape AS, var allerede det største selskapet i Norge etter oppkjøpene av nettsidene friskedrag.no i desember 2020, og noen måneder senere, elektroniske-sigaretter.no. Dette i tillegg til sine egne 12 fysiske butikker, nettsiden nordamp.no og B2B. Via sin B2B platformen distribuerer selskapet varer til mange andre norske e-sigarett selskaper. Nordamp har eksklusiv distribusjonsrett i Norge på mange av de største e-juice og e-sigarett merkene i verden, og i 2020 ble selskapet gaselle bedrift.

Selskapet har hatt flere navneendringer, og startet i sin tid med firmanavnet Oslo Damputstyr AS. Per Tomas Fjell har vært med fra starten i 2016, og var en av hovedaksjonærene når selskapet ble startet. Selskapet har siden endret navn til We Care AS, før man besluttet å endre til Norse Vape AS. Endring kom som følge av planer for utvidelse av selskapet utenfor Norge. Marius Arnesen, daglig leder i Norse Vape AS og VD i Norse Impact AB, kom inn som medeier og daglig leder i 2018. I denne perioden har han dratt selskapet fra å ha noen få butikker, med god drift, til og kunne ekspandere til å bli Nordens største vape selskap. Selskapet har i dag over 2000 aksjonærer hvor Arnesen og Fjell sitter på store eierposter.
“Vi er begge her for å bli, og reisen har så vidt begynt” uttaler Marius Arnesen.

Det var først i 2021 at selskapet gikk sammen med Maxsnus om å gå på børs på Spotlight Share Market i Sverige. Dette skjedde ved en reverse takeover (RTO) av selskapet Sealwacs AB, som siden endret navnet til Norse Impact AB. Like etter dette kjøpte Norse Impact AB opp Dampmonopolet I Norge som har tre fysiske butikker i tillegg til nettbutikk. Butikkene ligger i Flekkefjord, Egersund og Farsund, i tillegg til nettbutikken som nå videresendes inn til NorDamp.no. Bjørn Arne Osmundsen var en av eierne og Daglig leder, og er fortsatt med på reisen videre som avdelingsleder for disse butikkene. Han har også valgt å bli med videre på eiersiden i Norse Impact AB. Det gikk ikke lang tid før neste oppkjøp var et faktum. Larvik Damputstyr og Dampmannen ble kjøpt opp, med butikker i henholdsvis Larvik og Porsgrunn. Ole Bjørn Valen som var eier av selskapet har også valgt å bli med videre som eier i Norse Impact AB. Ole Bjørn Valen har nå fokus på kunst som vi har skrevet om i en tidligere artikkel.

Veien for å bli Nordens største

Eurobrands Distribution AB ble kjøpt opp i februar 2022 – og ble pressemeldt 2. Februar Eurobrands var da allerede det største selskapet innen segmentet elektroniske sigaretter i Sverige, med sine åtte nettbutikker og fem fysiske butikker i tillegg til en franchise butikk. Nettbutikkene som styres av Eurobrands Distribution er cigge.comcigge.secigge.nofi.cigge.comelekcig.comelekcig.se, elekcig.dk og nettdamp.no. De fysiske butikkene holder til i henholdsvis Borlänge, Västerås, Örebro, Uppsala, Linköping og Hamar, hvor sistnevnte ligger i Norge. Norse Impact ble etter dette oppkjøpet det desidert største selskapet innen e-sigaretter i Norden, med en total omsetning på cirka 200M NOK.

Petter Strömberg, grunder og hovedaksjonær, i Eurobrands Distribution AB forteller følgende til news.cision.com “Norse Impact virker som et perfekt “neste steg” for meg som eier, min vision siden første dag jeg startet selskapet var å bygge noe stort og gjøre en forskjell. Sammen blir vi ikke bare sterkere, men det gir også endel synergier, som på sikt kommer til å være avgjørende for og skape gode resultater. Nå ser vi fremover, så skal vi bli større og sammen med Norse Impact konsernet har vi verktøykassen. Jeg er med for å være her langsiktig og ser positivt på fremtiden.” Kommenterer Strömberg

Andreas Eriksson som er VD, eller Daglig leder som vi sier i Norge, er også medeier i Eurobrands Distribution forteller. “Jeg kommer til å fortsatt være i selskapet, fremfor alt i Eurobrands men også gjennom å hjelpe til i konsernet Norse Impact. Både gjennom samarbeid med nye medarbeidere og ikke minst med Marius Arnesen (VD i Norse Impact AB). Vi kommer til å kunne hjelpe hverandre med og dra nytte av ulike erfaringer som gjør at vi kan fortsette å bygge et stort “harm reduction” selskap. At Norse Impact nå kjøper opp oss føles veldig bra, og jeg kommer til å være igjen som medeier men nå i Norse Impact. Det skal bli utrolig spennende. Nå skal vi opp i neste level for å skape noe utrolig bra.” Kommenterer Eriksson til News.cision.com

Med dette oppkjøpet sikret Norse Impact ytterligere åtte nettbutikker og 6 fysiske butikker i Sverige, og Norge. Norse Impact AB har nå 19 fysiske butikker og 7 nettbutikker i Norge, og 1 butikk og 1 nettbutikk i UK som ligger i Milton Keynes i England.
“Her blir det veldig gode synergieffekter som blant annet sikrer innkjøpsavtaler, lager, organisasjon, bredere distribusjon av egne produkter og med mer.” kommenterer Marius Arnesen til News cision.

Norse sitt eget brand

Norse Premium E-liquid er Norse Impact sitt eget e-juice brand. E-juicen kommer i dag i 8 ulike smaker og har blitt et av de mest selgende e-juice brandene i Norge. Det har blitt utviklet flere nye smaker, og noen små endringer er gjort i de eksisterende smakene til Norse Premium E-liquid. Dette skal også tilpasses mot markedet i Sverige, England og resten av Europa. Dette produktet vil bli å se i alle butikker som eies av Norse Impact, og det er ikke lenge før det blir lansert på cigge.com og elekcig.com. De nye smakene vil bli å se i hyllene til nordamp og på nordamp.no i tillegg vil de bli tilgjengelig i andre nettbutikker og fysiske butikker fra eksisterende b2b kunder. Det vil også lanseres en disposable serie fra Norse. Disposable har tatt ekstremt av i Europa, og har virkelig blitt en ny hit, forteller Per Tomas Fjell som er forretningsutvikler i selskapet.

 

Investere i Norse Impact

Om man ønsker å investere i Norse Impact AB så kan dette enkelt gjøres via Nordnet og Avanza, som er blant de største sidene for kjøp og salg av aksjer i Norge og Sverige. Selskapet er notert på den svenske Spotlight market share, og trades under navnet Norse Impact (NORSE). For mer informasjon rundt selskapet se norseimpact.se. Her finner man informasjon og presentasjon om selskapet og dets datterselskaper som inngår i konsernet.