Coiler

I vårt utvalg hos Nordamp finner du et bredt utvalg av coiler som passer til ulike vapes du finner på markedet. Disse kommer i forskjellige former, motstander og formater. Du finner blant annet tradisjonelle trådcoiler, mesh-coiler og til og med noen som har en sub-ohm motstand.

Hva er en vape coil?

En coil, eller også kalt en fordamper, gjør akkurat det den høres ut som og fordamper selve e-væsken til dampen du puster inn. Den er installert direkte i tanken og munnstykket og har enten et metallnett (mesh) eller en wire viklet rundt en bomullsdott og er varmeelementet som varmer opp væsken.

Elementet i fordamperen er vanligvis laget av nikrom, som er en legering av nikkel og krom som har en rust- og oksidasjonsbestandig kvalitet. Alternativt kan varmeelementet være produsert av rustfritt stål, som her i stedet er en blanding av stål og krom.

Ulike typer coiler

Det finnes flere forskjellige typer e-sigg-coiler på markedet og de kan variere mye i motstand, form og materiale.

Trådcoil

I sortimentet finner du blant annet trådcoiler, hvor varmeelementet da er laget av metalltråd som er kveilet og forekommer ganske ofte i de tidligere typene vapes. Mange av disse forekommer fortsatt i dag, men i RDA- og RTA-tanker.

Disse kommer i ganske mange forskjellige utforminger av viklinger. Hvor man blant annet finner vanlig viklede coiler, varianter av to eller tre tråder som er tvunnet rundt hverandre og enda mer komplekse "fletter" av metalltråd.

Mesh Coil

Mesh-coilen er en av de nyeste suksessene innen vaping. I stedet for at varmeelementer består av kveilet metalltråd, er disse i stedet laget av et metallnett, som gir en større kontaktflate til e-væsken.

Dette bidrar til at mesh-coilen kommer i kontakt med e-væske og kan derfor fordampe enda mer e-væske.

Sub-ohm coil

En sub-ohm-coil indikerer egentlig bare den elektroniske motstanden i coilen og at den er under 1 ohm. Dette er uavhengig av om det er en mer tradisjonell såkalt tråd coil eller en mesh coil og spiller derfor ingen stor rolle, men har kun med den elektroniske motstanden å gjøre.

Ettersom motstanden er lavere, er disse sub-ohm tilpassede fordamperene derfor i stand til å bære en høyere strømstyrke og bidrar derfor også her til en større produksjon av damp.

Hvor lenge varer en vape coil?

Vi pleier å si at en vanlig coil i et startsett vanligvis varer alt fra én til to uker. Dette varierer veldig og avhenger helt av ens personlige bruk av vapen. Derfor kan det også ta noen uker til.

Med selvviklede coiler, hvor du kan bytte ut bomullen rett inne i spolen, kan du forlenge levetiden ved å ganske enkelt å bytte ut bomullen i den. Etter byttet er det viktig å “prime” eller påsørge at bomullen er tilstrekkelig våt av ejuice, slik at du ikke brenner bomullen i coilen.

Hvor ofte bør du bytte fordamper?

Med enklere startsett og podsett kan det skje at du må bytte hele coilen. Dette anbefales kun å gjøre når dampen har begynt å smake brent eller hvis dampen har stått lenge uten å være brukt.

Med pods bytter du vanligvis hele poden i stedet, men det er også tilfeller hvor du kan bytte ut coilen i poden direkte i stedet.

Hvordan "primer" du en coil?

Når du bytter coil eller pod på vapen, anbefales det at du primer coilen. Det betyr at du fyller på med e-væske og lar den stå en stund slik at bomullen får tid til å trekke til seg e-væsken.

Hvor lenge skal coilen absorbere e-væsken?

Siden bomullen er tørr, er dette med å "prime" coilen viktig å gå gjennom før du bruker vapen din. Vi anbefaler derfor at du fyller på med e-væske og lar den stå i minst 5 til 10 minutter før bruk for å unngå den brente smaken. Dette sørger også for at behovet for å bytte coil tidligere på grunn av at bomullen blir brent blir borte.

Hvorfor smaker vapen min brent?

Skulle vapen din smake brent, er det rett og slett fordi bomullen i coilen ble tørr eller oppvarmet til den ble brent. På det stadiet erstatter du ganske enkelt coilen eller bomullen i vapen med en ny og primer coilen før du starter på nytt.

Vapen smaker brent etter bytte av coil, hva gjør jeg?

Skulle det skje at dampen din smaker brent umiddelbart etter at du har skiftet coil, er det mest sannsynlig fordi bomullen ikke rakk å absorbere e-væsken før du begynte å bruke den.

Lurer du på hvilken coil som passer til din vape?

Da kan du selvfølgelig kontakte våre vape-eksperter i butikk eller på support. Du finner alle våre butikker her.

Alternativt kan du nå oss på telefon 46 12 00 00, e-post på support@nordamp.no eller via skjemaet ovenfor her.

Produkter 1-48 av 189

Set Descending Direction
Page
per side